V rámci projektu Spolupráce mezi městy, jsme 25.10.2018 navštívili své partnery seniory v Heidenau. Odjížděli jsme autobusem v 7,3o. Po přivítání u Radnice v Heidenau, jsme společně navštívili organizaci AWO Jugendwerkstatt.
Tato organizace zajišťuje pro nevyučenou mládež pracovní aktivity při práci se dřevem. Jejich výrobky jsou dřevěné hračky, ptačí budky a zařízení pro venkovní dětská hřiště.
Po prohlídce areálu jsme šli na společný oběd. Po obědě jsme předali seniorům z Heidenau dárky od nás, benešovských seniorů a od Města Benešov nad Ploučnicí. Diskutovali jsme o další spolupráci a společných akcích, které jsou plánovány ještě v tomto roce. Připravuje se plán akcí na rok 2019.
Poté jsme se přesunuli do Bowlingového centra, kde jsme soutěžili na
4 drahách v počtu 15 seniorů z Benešova n.Pl. a 13 z Heidenau. Hráli jsme od 14 do 16 hodin.
Vyhodnocení nejlepších bylo provedeno v Pekárně Schmidtt, nedaleko od Pirny. Moc hezké prostředí a výborné zákusky. Nešlo ani tak o to, kdo vyhrál,
ale o to, že jsme prožili příjemný den a hezké zážitky. Na závěr jsme poděkovali Rossi Wolfové, Petru Mildnerovi a překladatelce Alžbětě, za výbornou organizaci této akce. Společně se zase sejdeme v Klubu seniorů v Benešově nad Ploučnicí 27.11.2018 při Vánočním tvoření s CDM .
Děkujeme také Městu Benešov nad Ploučnicí za podporu tohoto partnerství /trvá již 26 let/ a za zajištění autobusu, který byl hrazen z projektu Rozvíjíme tradiční spolupráci.
Za účastníky z Klubu seniorů Benešov nad Ploučnicí, Rudolf Čech.